Boszorkányos mézeskalács

Tanfolyam

Annyian kérdezték, hogy rászántuk magunkat :)

Egy napos tanfolyam teljesen kezdőknek, a cél, hogy otthon magatoknak, családnak, gyereknek finom és  szép mézeseket tudjatok készíteni. Az összes alap dolog az induláshoz: alap technikák, ha sosem próbáltad, annál jobb, legalább meglátod, semmi ördöngösség nincs benne. Csak boszorkányság :)

Ugyanakkor birtokában ennek a tudásnak, szinte bármit elkészíthetsz már, csak azon múlik, hogy gyakorolsz-e. A legtöbb művész, aki csodásakat alkot, ugyanezeket  az alap technikákat használja (mi más lehetne mint vonal meg pötty meg levél?) csak mondjuk 10-20 éve. Ennyi a különbség.

Egy nap, és amit kapsz, megtanulsz:

  1. Mézeskalács recept, ami puha és finom, de elég szilárd ahhoz hogy sokáig megmaradjon vagy épp házat építs belőle
  2. A tökéletes írókamáz receptje és készítése
  3. Terülőmáz amivel könnyű dolgozni és nagyon szépen mutat
  4. Azok az apró fogások, amitől nem lesz hólyagos, ferde a sütemény, nem pereg le a máz
  5. Hogyan használd, készítsd el vagy szerezd be az eszközöket ( nem sok különbség van, hogy hajtogatod-e a zacskót, vagy Wiltont veszel a boltban a tudás a fejedben és a kezedben van, nem a zacskóban, gyere el és meglátod!)
  6. Díszítési technikák, vonalak, minták, geometrikus és virág díszítések
  7. Terülőmáz használata
  8. Karácsonyi ötletek
  9. Hogyan csomagold be a kész mézest hogy ajándéknak is tökéletes legyen

És hogy oldjuk meg mindezt egy napban?

Hisz a mézes tésztát pihentetni kell, a sütés után is, hogyan áll ez össze?

Egyszerű, mi is előre dolgozunk és sok házid lesz neked is :) A receptet, írott jegyzetet megkapod e-mailben a tanfolyam előtt, így lesz időd áttanulmányozni, mit is csinálunk majd.

Reggel mindenkivel összeállítjuk alapanyagokból a  tésztát, majd felcímkézzük és eltesszük pihenni. A szódabikarbónás recepttel nem szükséges a napos pihentetés, pár óra is elég. Ez alatt az idő alatt elkészítjük az íróka mázat, zacskókat és mintákat gyakorolunk. Mi is sütünk előre jópár mézest, amin lehet gyakorolni.

Pár óra pihentetés után nyújtjuk, szaggatjuk és kisütjük a mézeseket, ebéd alatt szépen hűlnek és délután dekorálunk, szárítunk, csomagolunk.

Így tudunk egy napot csinálni az elvileg kettőből :)

Kik oktatnak?

A tanfolyamot Ivanicsné Szabó Gitta, Népi Iparművész, a mézeskalácsosság egyik legnagyobb magyarországi mestere, a Vendéglátóipai Szakközépiskola rendszeres meghívott oktatója 40 év tapasztalatával és Ivanics Réka, cukrász, mézeskalács és torta készítő- és díszítő tartja.

Hogy néz ki egy nap?

A foglalkozás kis csoportban maximum 4 résztvevővel zajlik, hogy tényleg tudjunk rátok figyelni és mindent megtanítani :)

Az egy napos oktatás 9-16 óráig, (vagy ha kell, tovább is) tart ebédszünettel (a közeli étteremből tudunk rendelni finom ebédet).
Az eszközöket, hozzávalókat mi biztosítjuk.
Te pedig hozz: jegyzetfüzetet, tollat, és magadat :)
Ja, és egy dobozt hogy az elkészült süteményeket el tudd vinni.

Amit megtanulsz:

mézes recept, tészta összeállítás, gyúrás, nyújtás, szaggatás, sütés
íróka és terülőmáz recept, elkészítés
rajzolás technika, vonalak, pöttyök, levelek, virágok, szegélyek, wet-on-wet technika
szárítás, csomagolás, díszcsomagolás, tárolás.

Bónusz: ha van valami mézes technika, amit nagyon szeretnél megtanulni, kipróbálni, vagy nem megy, jelezd azt is! A tanfolyam alatt szorítunk rá időt és segítünk benne. Írd le, mi a mumus vagy szívcsücsök technika, és csinálunk abból is :)

A tanfolyam díja

25 000 Ft/fő/nap

Időpontok

Október 21. - még 4 hely

Október 22. - még 4 hely

November 11. - még 4 hely

November 12. - még 4 hely

Jelentkezés

Írj nekünk egy e-mailt a boszorkanyosmezes@gmail.com email címre, a tárgymezőbe tanfolyam jelentkezés címmel, hogy melyik napon jönnél, és a többit e-mailben egyeztetjük!