Boszorkányos mézeskalács

Ingyenes anyagok

Mert azt szeretnénk, ha már nekiállsz sütni, akkor legyen szép, finom, illatos, puha, és tudd kidíszíteni is úgy, hogy szépséges legyen.

Recept

A mi receptünk alapja a csodás Lázár Juli boszorkányos mézeskalács receptje, de egy picit módosítottunk rajta. A cél, hogy akár azonnal süthető, a sütőből kivéve pedig azonnal puha, finom mézest kapjunk, de alkalmas legyen arra is, hogy házat építsünk belőle. Így született ez a verzió, évek alatt.

Boszorkányos mézeskalács recept - update
Hozzávalók:
(1 kg lisz az alapegység, ez kb. 30-40 szívet vagy csillagot ad ki nekünk)
28 dkg méz
13 dkg margarin
20 dkg porcukor
100 dkg liszt (ha nagy a tojás, akkor +10-15 dkg)
0,2 dkg fűszer
0,2 dkg szódabikarbóna
4 egész tojás + 1 sárgája

Ingyenes videók

Kreáltunk egy kis videó gyüjteményt, gyakorlatilag filmre vettük azt, ahogy mi sütjük, készítjük vagy díszítjük a mézeskalácsot. Ezek a kis videók nem ultra profi felvételek, inkább olyan lesz, mintha ott állnál mellettünk a konyhában :) Mindenestre hasznos lehet, ha még nem vagy profi, mert megmutatjuk a kis trükköket is, hogy mitől lesz fényes, hogyan nem ferdül el a mézes, milyen a jó máz. Töltsd ki az űrlapot, és megy az e-mail címedre a gyűjtemény, amit folyamatosan bővítünk, ahogy vannak új felvételek.

Itt van például egy kis videó egy mézeskalács csillag díszítésről. Ha szeretnél többet látni, töltsd ki a lenti űrlapot! Küldünk értesítést, ha új videó van fent az oldalon, hogy ne maradj le semmiről :)


Milyen névre, e-mail címre küldhetem a videókat?

Email*

Név*